Corona

Wat nu met corona?

We zijn het werkjaar gestart met verschillende coronamaatregelen. Deze maatregelen durven wel eens veranderen, daarom werken we met verschillende fases. Momenteel bevinden het jeugdwerk zich in fase rood. Lees hier alles over de maatregelen voor je kinderen. Als ouder draag je steeds een mondmasker als je in contact komt met ons en behoud je social distance.

Verschillende fases

  • Fase groen

Er is een vaccin beschikbaar en/of er is groepsimmuniteit. Alle contacten kunnen plaatsvinden. Handhygiëne (voor eten en na toiletbezoek) blijft noodzakelijk.

  • Fase geel

Er is een beperkte transmissie van besmettingen, waardoor verhoogde waakzaamheid is aangewezen. Contacten tussen mogelijke verspreiders worden beperkt. Functioneel noodzakelijke contacten kunnen doorgaan met inachtneming van de toepasselijke veiligheidsmaatregelen.

  • Fase oranje

Er is een systematische transmissie van besmettingen in de samenleving. Er zijn alleenstaande of geïsoleerde clusteruitbraken. Contacten tussen mogelijke verspreiders worden tot het essentiële beperkt en vinden plaats binnen een context waar risicofactoren zoveel mogelijk onder controle zijn gebracht.

  • Fase rood

Er zijn wijdverspreide besmettingen in de samenleving en er zijn nieuwe uitbraken en clusters. Contacten tussen mogelijke verspreiders moeten maximaal vermeden worden.

Maatregelen

  • Fase groen

Normale werking.

  • Fase geel

- 12 en - 16: bubbels van maximaal 50 personen (inclusief begeleiding). Binnen die bubbels hoeft social distancing niet gerespecteerd te worden.

  • Fase oranje

- 12: bubbels van maximaal 50 personen (inclusief begeleiding). Binnen die bubbels hoeft social distancing niet gerespecteerd te worden.

- 16: bubbels van maximaal 20 personen voor binnenactiviteiten en 50 personen voor buitenactiviteiten, telkens inclusief begeleiding. Binnen die bubbels hoeft social distancing niet gerespecteerd te worden.

  • Fase rood

Enkel activiteiten voor de min 12.

Lees meer hier: https://www.klj.be/corona